FAQ's

Hoe laat moet ik mij aanmelden op het strand?

Aanmelden kan vanaf 8.30 uur. Wij verzoeken je om uiterlijk 9.00 uur aan te melden. Teams die na 9.30 uur, zonder bericht vooraf, nog niet zijn aangemeld, lopen het risico dat hun plaats is ingenomen door een ander team. Wanneer je deelneemt aan het Afternoon-toernooi dien je om 12.30 uur aanwezig te zijn.

Hoe laat begint het toernooi en hoe laat ben ik klaar?

Het Summer Beach Volleyball Circuit wordt niet op tijd gespeeld, dus daarom is het lastig aan te geven wat de precieze tijden van het evenement zijn. Je wordt bij een standaard dag 's ochtends ingedeeld in een poule die we uiterlijk rond 9.30 uur willen laten starten. Iedereen speelt dan om 1 gewonnen set tegen alle teams, waarna de ochtend poule 'klaar' is. De wedstrijdleiding neemt dan van alle categorie├źn en niveaus de formulieren in en maakt voor de middag een herindeling. Dan speel je weer tegen alle teams om 1 gewonnen set. Afhankelijk van de snelheid waarmee de wedstrijden worden gespeeld kan je dus om 16 uur klaar zijn, maar dat kan ook 17 uur of soms later zijn.

Waar moet ik mij aanmelden op het strand?

Je dient je aan te melden bij de wedstrijdleidingtent met de rode of groene vlag. Het verschilt per categorie bij welke tent je jouw team dient aan te melden. In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je een laatste informatiemail. Hierin staat opgenomen welke categorie zich waar moet melden. Ook staat dit op het informatiebord op het strand.

En vergeet niet je bevestiging van je inschrijving mee te nemen naar het strand!

Hoe kan ik tijdens een toernooiweekend de organisatie bereiken?

Op het strand heeft de organisatie de beschikking over een noodnummer: 06 40 30 06 30. Dit nummer is alleen bereikbaar op zaterdag en zondag tijdens het evenement. Hier kun je naar bellen als je bijvoorbeeld te laat dreigt te komen, onverwacht ziek bent, etc. Let erop dat je via dit nummer jezelf NIET kunt inschrijven! 

Hoe is een dag beachvolleybal ingedeeld?

Tijdens het Summer Beach Volleyball Circuit is elke dag een aparte toernooidag. Bij aanmelding op het strand hoor je op welk veld je team in de ochtend speelt en met hoeveel teams je in de poule zit. Wanneer je de laatste van de poule bent, ontvang je het telbord inclusief wedstrijdformulier. Hier staat precies op aangegeven wie wanneer moet spelen, fluiten of tellen. Wanneer je hier nog niet helemaal in thuis bent, kun je hiervoor altijd terecht bij de andere teams van je poule. Zij helpen je graag!

Naast je eigen wedstrijden fluit je ook wedstrijden tussen je tegenstanders. Alle uitslagen worden op een wedstrijdformulier bijgehouden. Na inlevering van het wedstrijdformulier worden de teams heringedeeld. Via de omroepinstallatie wordt er omgeroepen wanneer jouw middagpoule wordt gespeeld. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kan het voor komen dat hierna nog halve finales en finales worden gespeeld.

Hoe laat is een toernooidag afgelopen?

Dit is vaak afhankelijk van de categorie waarin je speelt en de grootte ervan. De lagere categorieën zijn meestal rond 16.00 uur klaar, de hogere categorieën rond 17.00 uur. Na afloop van je wedstrijden is het overigens erg gezellig rondom het center court. Je kunt hier genieten van een lekker drankje, leuke beachvolleybalwedstrijden en bijpraten met vrienden en bekenden.

Is er EHBO aanwezig?

De organisatie draagt er zorg voor dat op iedere locatie professionele en gecertificeerde EHBO’ers aanwezig zijn om verwondingen en/ of blessures te behandelen. Op iedere toernooidag wordt bij de start van het toernooi omgeroepen waar de EHBO-post is ingericht. Doorgaans is de EHBO te vinden rond het center court.

Kan ik een broodje of drankje bestellen op locatie?

Rondom het center court staan er verschillende verkoopcontainers waar je terecht kunt voor een drankje en iets lekkers. Het assortiment bestaat uit koffie, thee, fris, enkele alcoholische versnaperingen en iets lekkers zoals chips of een snoepreep. Op de meeste locaties hebben we afspraken gemaakt met een strandpaviljoen waar je terecht kunt voor een lekker lunch. 

Kan ik een bal kopen op locatie?

Ja, dit kan bij de organisatiecontainer aan het Center Court.

Hoe kan ik mijn drankje of aankoop uit de Beachshop betalen?

Bij de drankcontainer kun je alleen nog betalen met consumptiemunten. Deze munten kun je kopen bij de organisatiecontainer aan het center court, waar je bij voorkeur afrekent met je pinpas. Bij de Beachshop is het mogelijk om contant af te rekenen, echter streven wij ernaar om zoveel mogelijk aankopen af te rekenen via de pinautomaat.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Nee, dit kan niet. Lees meer hier 

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Ja dit kan. Lees meer hier

Wanneer wordt een evenement afgelast?

Een toernooidag wordt nooit voor 11.00 uur afgelast. Zeker op de kustlocaties kan het weer per kilometer verschillen. Alleen wanneer de voorspellingen dermate slecht zijn, kan het gebeuren dat een evenement op voorhand wordt afgelast.

Als de weersomstandigheden slecht zijn (onweer, windkracht 7/8, heel veel regen, ondergelopen velden, etc), treedt het volgende protocol in werking: Vanaf 7.30 uur staat de organisatie in direct contact met een weerbureau en indien aanwezig met de lokale reddingsbrigade. Met dit advies wordt besloten om wel of niet te beginnen met het toernooi of deze tot nader besluit uit te stellen. Tot uiterlijk 11.00 uur wordt bekeken of het mogelijk is om het toernooi alsnog te beginnen. Tussentijds worden de teams uiteraard voorzien van de actuele ontwikkelingen en weersvoorspellingen. Als blijkt dat er geen verbetering te verwachten valt, wordt de toernooidag afgelast.

Wanneer een toernooi wordt afgelast, krijgen de op locatie aangemelde teams de mogelijkheid om hun weekend kosteloos over te plaatsen naar een ander weekend. Wanneer dit niet mogelijk is, krijgen ze het inschrijfgeld - 7,50 euro administratiekosten teruggestort.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid?

De medewerkers van het Summer Beach Volleyball Circuit, Nevobo, meewerkende volleybalverenigingen en sponsors zijn niet aansprakelijk voor:

  • Verwondingen en blessures die opgelopen worden tijdens en op de toernooien van het Summer Beach Volleyball Circuit. 
  • Vermissing, diefstal en/of vernieling van eigendommen van deelnemers tijdens en op de toernooien van het Summer Beach Volleyball Circuit.
  • Overigens doen we er, binnen onze mogelijkheden, alles aan om deze vervelende situaties te voorkomen.
  • Dela