Ranking

Ieder team dat zich inschrijft voor een toernooi doet automatisch mee aan de ranking. Dit is het totaalklassement van heel de zomer. Per toernooidag krijgen de nummers een tot en met vier rankingpunten. Daarnaast ontvangen ook de andere teams uit de winnaarspoule punten. De teams die aan het einde van het seizoen de meeste punten hebben verzameld, zijn de winnaars van de ranking en ontvangen mooie prijzen tijdens een speciale uitreiking..

Zie hier de actuele tussenstand van 2019 (voor het laatst bijgewerkt op 19 augustus 2019).

Zie hier de eindranking 2018. 

Hoe kun je winnen?

Afhankelijk van het totaal aantal inschrijvingen in de categorie wordt per dag het puntenaantal voor de ranking vastgesteld. De tien beste resultaten van een team worden meegenomen in de eindranking. Het team met de meeste rankingpunten aan het eind van het seizoen is de winnaar. Bij eenzelfde aantal punten wordt het gemiddeld per toernooi berekend. Het team met het hoogste gemiddelde is de winnaar!

 1 t/m 5 deelnemende teams6 t/m 20 deelnemende teams21 t/m 40 deelnemende teams41 t/m meer deelnemende teams
1e plaats 8 punten 15 punten 30 punten  45 punten
2e plaats 5 punten 9 punten  18 punten 27 punten
3e plaats 3 punten 6 punten  12 punten  18 punten 
4e plaats 2 punten 4 punten  8 punten  12 punten 
2e plaats in winnaarspoule, niet in halve finale    - 6 punten 8 punten
3e plaats in winnaarspoule   2 punten  4 punten  6 punten 
4e plaats in winnaarspoule   1 punt  2 punten  3 punten
5e plaats in winnaarspoule   1 punt  2 punten  3 punten 

Prijsuitreiking

Het seizoen wordt ieder jaar feestelijk afgesloten tijdens een gezellige prijsuitreiking. Alle prijswinnaars worden tijdens één van de laatste weekenden in het zonnetje gezet en ontvangen een mooi prijzenpakket. De prijsuitreiking vindt dit jaar plaats in het weekend van 25 & 26 augustus. Rankingpunten zijn te verdienen tot en met het weekend van Zuiderstrand (18 & 19 augustus). Wat er dit jaar allemaal in het prijzenpakket zit, houden we nog even geheim. 

Reglement

  • De samenstelling van de teams mag gedurende het seizoen niet veranderen. 
  • Ga je voor de eindoverwinning in de ranking dan mag je team (over de verschillende speeldagen heen) bij 2x2 uit totaal drie personen bestaan, bij 3x3 uit totaal vijf personen en bij 4x4 uit totaal zes personen. De wedstrijdleiding zal hier streng op toezien!
  • Indien in een categorie te weinig inschrijvingen zijn, zal de wedstrijdleiding de betreffende teams in een andere categorie indelen. 
  • Wanneer teams in een andere categorie worden ingedeeld dan waarvoor ze staan ingeschreven, krijgen die teams eventueel wel rankingpunten in de 'eigen' categorie. 
  • Mocht een toernooi onverhoopt niet doorgaan of gestaakt worden, worden er geen rankingpunten toegekend.
  • Rankingpunten zijn te verdienen tot en met Zuiderstrand (18 & 19 augustus)
  • In alle gevallen waarin het reglement niet is voorzien, beslist de wedstrijdleider!
  • Dela