Op zowel het Heerderstrand en in Kijkduin viel het deelnemers al op, het Summer Beach Volleybal Circuit is vernieuwd. De vernieuwingen zijn te zien op meerdere vlakken. Zo worden er gedurende zomer nieuwe spelvormen gestart, is de uitstraling van het centercourt opgeknapt en is het horeca assortiment op de schop gegaan. Dit moet ervoor zorgen dat het Summer Beach Volleybal Circuit beter aansluit bij de behoeften van deelnemers.

Horeca

Dit jaar worden bezoekers en deelnemers van het Summer Beach Volleybal Circuit volledig in de watten gelegd. Op vlak van horeca wordt gefocust op het vergroten van de beleving voor de bezoekers. Dit wordt gerealiseerd met een vernieuwd en verruimd aanbod en een verbeterde service. Zo hoeft er niet meer betaald te worden met muntjes en wordt er een start gemaakt met terraslopen. Het assortiment zal dit jaar kwalitatief beter, duurzamer en gezonder zijn. Ook zullen horeca en entertainment in elkaar verworven worden om zo een unieke SBVC ervaring te bieden.

Spelvormen

Op 30 juni wordt op het strand van Ameland voor het eerst King of the Court gespeeld. King of the Court is een spelvorm van beachvolleybal waarbij het doel is om zo lang mogelijk op de winnaarskant te blijven staan en daar zo veel mogelijk punten te verzamelen. Afgelopen jaar is deze wedstrijdvorm voor het eerst op topniveau gespeeld en dit seizoen kun je deze wedstrijdvorm ook tijdens het Summer Beach Volleybal Circuit doen.

Er worden 6 rondes gespeeld waarbij ronde 6 de finaleronde is. De winnaars van de alleen gespeeld door de beste teams die zich daar in de eerste vijf rondes voor gekwalificeerd hebben.Er zijn verschillende prijzen te winnen op het toernooi. Het toernooi duurt ongeveer 1,5 uur en kost €5. 

Mega Beach

Op zaterdag 6 juli is op het Noorderstrand van Scheveningen het grootste beachvolleybalevenement van de wereld, het Mega Beach. Het Mega Beach wordt in 2019 met een aantal pilots flink vernieuwd. Zo worden de volgende pilots gedraaid:

Er wordt een CMV-beachvolleybaltoernooi georganiseerd. Door deze toevoeging wordt ervoor gezorgt dat er tijdens het Mega Beach voor alle leeftijden beachvolleybal wordt aangeboden. Alle CMV-niveaus kunnen deelnemen en er wordt met de reguliere spelregels gespeeld

Een ander nieuw onderdeel van het Mega Beach is een bedrijventoernooi. Bedrijven kunnen zich met meerdere teams en voor verschillende niveaus aanmelden. Door de combinatie van sport en ontspanning is het Mega Beach ideaal om informeel te netwerken en om een gezellige middag te beleven met collega’s.

Als laatste wordt dit jaar de SBVC Clubkampioenschappen geïntroduceerd. Teams doen mee in de categorie ‘2x2 hoog’ en vertegenwoordigen in de drie verschillende categorieën (heren, dames en mix) hun club.