Na een aantal jaren beachvolleybal op Ameland, is een ding duidelijk geworden: bij veel deelnemers is de koek zondag écht op. Maar om nou de hele zondag niets te doen….

De gulden middenweg: het Afternoon toernooi, waarin je zondag alleen mee speelt  in de middagpoule van het reguliere Summer Beach Volleyball Circuit. Je speelt zondag van 13.00-16.00 uur, waardoor je , ook op tijd weg kunt voor de boot naar het vasteland.

Binnen het Afternoon toernooi speel je 2x2 of 4x4, binnen de gebruikelijke categorieën en niveaus. Eigenlijk bijna een gewone speeldag dus, alleen nu kun je lekker uitslapen ;).

Sommige teams die wel hebben ingeschreven om ook op zondag te spelen komen helemaal niet, andere komen veel te laat en weer anderen willen vroeg weg om de tent af te breken en/of de boot te halen.

Dat alles bij elkaar levert de wedstrijdleiding veel problemen op. En niet alleen de wedstrijdleiding heeft daar ‘last’ van, ook de teams die wel de hele dag nog willen spelen worden daardoor gedupeerd. Om problemen met niet-afgemelde uitslapers te voorkomen de volgende verzoeken aan / voorwaarden voor iedereen die zondag wil beachen:

  1. Weet je op zaterdag al dat je op zondag ingeschreven staat en toch niet komt spelen, meld dit alsjeblieft bij de wedstrijdleiding;
  2. Als je op zondag later dan 12.30 uur op het strand bent, kun je alleen nog meespelen in de verliezerspoule van het  middagprogramma;
  3. Wil je zondag eerder weg, meld dit dan ook bij de wedstrijdleiding, dan kan daar eventueel rekening mee worden gehouden;
  4. Ga je op zondag weg terwijl je poulegenoten nog spelen, meld dit dan bij hen en de wedstrijdleiding.

Hopelijk kunnen we op deze manier ook van de zondag voor iedereen een toptoernooidag maken! See you @Ameland!