Inmiddels is de strijd om de medailles in Rio de Janeiro losgebarsten. Nederland heeft maar liefst vier beachvolleybalteams afgevaardigd naar het Zuid-Amerikaanse Brazilië. Hoe brengen onze beachvolleybalhelden het ervan af?

Team Nummerdor/Varenhorst hebben beide gespeelde duels gewonnen in Brazilië. Na een spannende driesetter in de tweede wedstrijd trokken ze uiteindelijk met 15-9 aan het langste eind. Dankzij de twee overwinningen zijn Nummerdor en Varenhorst al bijna zeker van de volgende ronde. Donderdag spelen ze om 18.00 uur hun laatste pouleduel tegen het Russische team Semenov/Krasilnikov. 

Madelein Meppelink speelt in Brazilië samen met haar partner Marleen van Iersel. Na twee gewonnen en een verloren wedstrijd mogen zij als tweede in hun groep ook verder naar de volgende ronde.

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn zeker van de volgende ronde. Driemaal wonnen ze al deze week op het strand van Copacabana, wat betekend dat zij als groepshoofsd doorgaan naar de kwartfinales.

Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel wachten nog steeds op hun eerste Olympische overwinning. Vandaag speelt het duo de laatste wedstrijd in de poule. Om door te gaan naar de volgende ronde als één van de drie besten moeten ze dik winnen van het Zwitserse team.

 Houd onze Olympische beachvolleyballers dus goed in de gaten de komende dagen en duim mee voor een medaille!