Even voorstellen! Eigenaar Frank van Eet en Drinklokaal De Griffel, een van de partners van het Summer Beach Volleyball Circuit op Ameland.

Kunt u kort iets vertellen over De Griffel?

“Ik ben ooit begonnen in 1993. Een oom zei: “Frank, is dat niet iets voor jou?”. Toen ben ik met De Griffel gestart en zijn we ieder jaar weer gegroeid. We hebben nu twee panden die in elkaar ‘gesmeden’ zijn zeg maar: een vroegere school en het schoolgebouw waar het schoolhoofd woonde. Dat is tevens de reden van de naam en de reden dat we gekke benamingen aan de gerechten hebben gegeven. In de zaak kom je veel verschillende dingen tegen waar je dat kunt zien. Als je aan de schooltijd teugdenkt overheerst het gevoel van “oh we hadden het wel altijd leuk.” Dan komen de stoere verhalen weer naar boven. Dat merk ik vaak ook met dit pand. Heel veel mensen hebben op deze school gezeten of hebben er een verbinding mee en dat is heel tof om te zien. Dat is een heel leuk thema om op voort te borduren. Wat jaren terug waren we een ‘grill, bar en eethuisje’, dat hebben we veranderd in ‘eet en drinklokaal’. Dat past beter bij De Griffel en ook bij deze tijd. Daarom zetten we steeds meer in op thema’s zoals leuke avonden met muziek. Ook ons aanbod aan eten is steeds meer uitgebouwd. Wat we willen is een sterke lunch en een sterk diner. We willen alleen nog een borrelmomentje toevoegen zodat je na het eten ook nog even lekker kan chillen. Dat moeten de krachtige dingen zijn en die willen we nog uitbouwen. Twee jaar terug hebben we de boel helemaal verbouwd en hebben we de keuken helemaal van a tot z vernieuwd. We hadden een eilandbar, die hebben we naar de zijkant verplaatst, waardoor we nu veel meer ruimte hebben. We hebben regelmatig over de 100, soms wel 200 mensen over de vloer. Gasten kunnen overal zitten. We zijn helemaal klaar om de deelnemers van het Summer Beach Volleyball Circuit te ontvangen!”

 

Hoe lang zijn jullie al partner van het circuit?

“Al vanaf het begin”.

 

Waarom ben je daar ooit mee begonnen?

“Ik was voorzitter van de promotieclub van Hollum. We hebben toen iedere activiteit die Hollum kon versterken aangepakt. En dit was natuurlijk super stoer, dat we zo’n groot volleybaltoernooi naar Hollum hebben gehaald. Ik vind het ook heel stoer dat we dit als dorpje aankunnen. Er gaat niemand ontevreden terug die boot op. Iedereen is blij, hebben lekker ergens gegeten en hebben een onvergetelijke tijd gehad”.

 

Waar zie je kansen liggen voor de toekomst?

“Op sportgebied weten jullie dat natuurlijk beter dan ik. Qua beleving denk ik dat het ook wel goed zit. Als de deelnemers van het strand afkomen krijgen ze direct iets mee van dat dorpse, eilandse gevoel in Hollum. En natuurlijk praat ik al heel erg lang over uitbreiding. Bijvoorbeeld eerder beginnen of er nog een dagje aan vastplakken. En opzich gebeurt dat al redelijk, maar daar ligt misschien toch nog een kans”.

 

“Ik ben benieuwd wat het dit jaar wordt. Wij hebben hier bij De Griffel wel een dip gehad, dat we wel dachten van hé wat is er aan de hand. Maar dat kwam natuurlijk door het slechtere weer van de afgelopen drie edities. Dit weekend schijnt het lekker weer te worden dus blijft men lang op het strand. Daarna kunnen ze bij De Griffel terecht voor een snelle, maar lekkere hap”.

 

Heb je nog een leuke anekdote?

“Dit is het enige evenement waar wij het Griffeltje aan koppelen. De mensen komen vaak rond half 8 aanfietsen en dan is het in een keer volle bak. Je kan onmogelijk 80 of 90 man een drankje tegelijk geven. Vandaar dat dit is ontstaan. Bij binnenkomst krijgen onze gasten meteen een Griffeltje. Dat is meteen een goede binnenkomer. Dat geeft ons de ruimte om de menukaarten te pakken en het onze gasten zo fijn mogelijk te maken”.