Locaties / Ameland

Eén van de grootste locaties van de afgelopen jaren mag ook dit jaar natuurlijk niet ontbreken op de kalender: Ameland! Dat dit weekend ieder jaar weer legendarisch is, is een feit! Het  weekend staat niet alleen in het teken van beach volleyball, maar ook van gezellige barbecues en nog gezelligere feestjes. Dit jaar zijn we het laatste weekend van juni op Ameland te vinden, namelijk op 24 en 25 juni. Een compleet weekend weg op één van de mooiste plekken van Nederland. Dit mag je niet missen!

Algemene informatie

Locatie

Beachclub The Sunset
Oranjeweg 61
9161 CB Hollum - Ameland

Routebeschrijving

Met de auto:

Houd de A31 of A32 aan richting Leeuwarden. Vanaf Leeuwarden hou je de borden aan richting Holwerd (N357). Vanaf daar kun te voet of met je auto de boot pakken naar Ameland. Let op dat je op tijd van huis gaat in verband met de vertrektijden van de boot. Reserveer hier alvast je e-ticket. 

Met het OV:

Buslijn 66 van Arriva (route Leeuwaren - Holwerd haven v.v.) sluit aan op de veerdienst van en naar Ameland. De vertrek-/aankomsttijden en opstapplaatsen van deze lijn is hier te vinden.

Op Ameland:

Houd bij aankomst op Ameland de route richting Ballum aan en vervolgens richting Hollum. De vuurtoren verwelkomt je richting de strandopgang. Vervolgens rijd je alsmaar rechtdoor en bij het Stay Okay hotel ga je naar rechts. De duinen over en je bent aangekomen bij hét beach volleyball-evenement van het jaar!

Op Ameland staan bussen en taxi's klaar om je naar je bestemming te brengen. Ook kun je op het eiland fietsen huren.

Parkeerinfo

In Holwerd kun je op het parkeerterrein van Wagenborg Passagiersdiensten je auto parkeren. Je kunt er ook voor kiezen om de auto mee te nemen naar het eiland. Houd hier rekening mee in de bootreservering.

Op Ameland kun je prima met de fiets op pad. Bij Beachclub The Sunset wordt ieder seizoen speciaal voor deze periode de fietsenstalling vergroot. Ook voor auto’s is er volop parkeergelegenheid.

Meewerkende vereniging

Vanaf het allereerste moment in 2005 is VC Spaarnestad uit Haarlem de meewerkende vereniging op Ameland. Eerst als VV Haarlem, en sinds de fusie als VC Spaarnestad, maakt de vereniging van het evenement op Ameland een weekend weg voor heel de vereniging. Vele leden reizen af naar het eiland om te helpen. Van jong tot oud, iedereen is van de partij. Voor weer een nieuw veldenrecord zijn zij niet bang, sterker nog ze hopen erop! 
http://www.vcspaarnestad.nl

Noodnummer op locatie

06 40 30 06 30: alleen bereikbaar op zaterdag en zondag

Overnachtingsinformatie

Tijdens dit weekend staat het eiland op z’n kop. Je overnachting moet je zeker op tijd regelen om verzekerd te zijn van een bed. Ieder jaar worden er weer speciale beacharrangementen opgesteld. Houd voor meer informatie de website in de gaten. 

Arrangementen en toernooien

Afternoon-toernooi

Het Afternoon-toernooi is speciaal voor diegenen die wel lekker actief willen spelen, maar graag wat later willen beginnen. Je speelt 's middags mee in de verliezerspoule van het 'normale' Summer Beach Volleyball Circuit. Op zondagmiddag speel je van 13.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. Schrijf je nu in vanaf twintig euro per team. Het perfecte toernooi voor de zondag van Ameland!

En verder….

Strandpaviljoen The Sunset zorgt ieder jaar weer voor het nodige vermaak. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd met de lunch en een barbecue. Vergeet ook zeker niet het VIP-arrangement vooraf te kopen. Deze kun je kopen zodra ook de inschrijvingen open gegaan. ’s Avonds kunnen de voetjes van de vloer tijdens twee topavonden op vrijdag en zaterdag. Op zondag is het uitblazen van dit topweekend met de Cool Down Party. 

Lees meer over het Summer Beach Volleyball Circuit

Nu inschrijven

Kies een dag en schrijf je nu in voor deze locatie!

Ameland

  • Ameland
  • Nevobo